Безкоштовний навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».

Ірпінський міський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує, що в Україні впроваджена європейська модель контролю над якістю та безпечністю харчових продуктів НАССР (Hazard  Analysis Critical Control Point), яка дозволяє аналізувати та контролювати небезпечні фактори хімічного, мікробіологічного та фізичного походження від сировини до обігу та споживання готової продукції. Система НАССР покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками. Належна реалізація програм НАССР дозволяє не тільки знизити ризики, пов’язані із харчовими отруєннями споживачів, а й удосконалити технологічні процеси виробництва та покращити якість продукції.

З метою проведення роз’яснювальної роботи та підвищення рівня обізнаності впровадження системи НАССР в Україні фахівці проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів разом із спеціалістами платформи масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» розробили безкоштовний навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».

Навчальний курс присвячений розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи НАССР, та доступною мовою пояснює такі непрості питання:

  • Що таке нове харчове законодавство України;
  • Що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;
  • Хто такі оператори ринку;
  • Що таке простежуваність у харчовому законодавстві;
  • Що таке НАССР та як його правильно читати.
  Курс спрямований насамперед на представників бізнес-середовища, яле буде цікавим як фахівцям державного сектору в харчовій галузі, так і споживачам. Навчання повністю безкоштовне, воно побудоване у вигляді відеолекцій. За результатами успішного проходження курсу учасники отримають відповідні сертифікати. Зареєструватися на безкоштовний навчальний онлайн-курс можна за посиланням:https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:MinAgro+HACCP101+2019_T2/about 

Читайте также: